2% – Persoane fizice

Pictures-003_opt

 

Prevederea 2% este un mecanism de transparență fiscală, prin intermediul căruia tu, în calitate de persoana fizică, poți să direcționezi 2% din impozitul pe venit către o organizație neguvernamentală, inclusiv Asociația EquiLife.

Este bine sa folosești această prevedere pentru că:

  • Nu te costă nimic;
  • Poți ajuta la informarea, educarea și încurajarea dezvoltării individului, a familiei și a societății, către un stil de viață echilibrat. De asemenea, poți ajuta la promovarea, în țară și în străinătate, a diversității culturale și artistice, a tradițiilor naționale, precum și a inițiativelor de succes ale românilor.

FORMULAR 230 – venituri din salarii

FORMULAR 200 – venituri din alte surse

Te rugăm să descarci formularul potrivit pentru tine (230 – venituri din salarii sau 200 – venituri din alte surse – cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor etc.), completează-l cu datele tale personale și apoi trimite-l în original la Administrația Financiară de care aparții (prin Poștă, cu confirmare de primire sau depune-l direct la Registratură), sau trimite-l către noi, Asociația EquiLife (Str. Constantin Marinescu nr. 13, bl. V65, ap. 12, sector 5, București, Romania) și îl depunem noi.

Formularul 230 este deja precompletat cu datele noastre. Tu trebuie doar să completezi pe cel potrivit pentru tine cu datele tale personale (la punctul I din formular) și sa îl semnezi.

Adresele Administrațiilor Financiare pot fi găsite aici. Pentru a afla cărei Administrații aparțineți, considerați adresa de domiciliu trecută pe cartea de identitate.

Formularele trebuie să ajungă la Administrația Financiară până la data de 25 Mai 2016 iar pentru a putea fi luate în considerare, este necesar să fie completate de mână, cu majuscule, lizibil și corect.

Dacă dorești să colectezi mai multe formulare din partea familiei, prietenilor sau a colegilor, putem veni la tine la birou să le preluam de la tine și le vom trimite noi la Administrațiile Financiare aferente. Doar dă-ne de știre.

Dacă ai deja un formular necompletat, datele noastre de identificare sunt următoarele:

  • Denumire entitate nonprofit: ASOCIATIA EQUILIFE
  • Cod de identificare fiscală: 32338469
  • Cont bancar (IBAN): RO24 RNCB 0290 1380 9367 0001

Menționam că la completarea unuia dintre aceste formulare, Administrația Financiara ia în considerare veniturile realizate in 2015. Pana la 31 Decembrie 2016, Administrația Financiara va centraliza toate informațiile si va direcționa suma corespunzătoare către noi.

Îți mulțumim.