„România, oameni și locuri”, expoziție de fotografie Sorin Onișor, susținută de Asociația EquiLife

Afis expozitie fotografie Sorin Onisor "Romania, locuri si oameni"

Cele mai valoroase 100 de fotografii ale artistului Sorin Onișor, care înfățișează locuri cu totul speciale, din toate regiunile României, surprinse  mai ales la răsărit sau apus și, fără excepție, în toate anotimpurile, bătrâni înțelepți care încă trăiesc izolat și arhaic, oameni cu preocupări sau meserii aparte, dar și veșnicia de la sate, compun expoziția intitulată “România, oameni şi locuri”, care a fost vernisată la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” din București, sâmbătă, 21 decembrie 2013, la ora 17.00.

Pe lângă promovarea culturii, expoziția a avut și scop caritabil, cele 100 de exponate putând fi achiziționate în cadrul vernisajului, iarfotografiile cumpărate au fost semnate, la fața locului, de către autor. Banii obținuți vor fi utilizați pentru a cumpăra alimente, haine, medicamente, lemne de foc, rechizite, dar şi pentru transportul la scoală al unor copii sărmani din familii pe care Sorin Onișor le sprijină.  “Vreau să ofer bucurie pentru a primi… zâmbete. De aceea, în prag de Crăciun, scot la vânzare cele mai bune 100 de fotografii ale mele, realizate în ultimul deceniu. Banii vor ajunge la cele 10 familii necăjite pe care le am în grijă de câțiva ani”, a afirmat cunoscutul fotograf Sorin Onișor.

Fotografiile aflate sub genericul “România, oameni și locuri” au fost expuse la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” până la data de 20 ianuarie 2014. Expoziția a fost deschisă publicului în cadrul  expunerii permanente, la etajul 1 al clădirii, în intervalul orar 10.00 – 18.00 (în cursul săptămânii) și 10.00 – 19.00 (în week-end).

Poate că, pentru multă lume, deschiderea, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, a expoziției de fotografie semnata Sorin Onișor este neașteptată. Dar, unde în alta parte, ar fi mai potrivit să ne reamintim că și omul este inclus în biodiversitate? Și, poate că, este și momentul potrivit, la sfârșit de an, să ne oprim din goana prin viață pentru a încerca să privim chipurile celor din jurul nostru cu emoțiile, fizionomia particulară și expresivitatea unică fiecărei ființe umane, așa cum a fost ea imortalizată de către aparatul foto „îmblânzit” de către celebrul artist fotograf Sorin Onișor”.  – Dr. Aurora Stănescu, Departamentul Relații Publice, Marketing Cultural și Programe Educaționale.

Cunosc și admir de multa vreme activitatea artistică a fotografului Sorin Onișor și sunt încântata ca, prin intermediul Asociatiei EquiLife, pe care am înființat-o la sfârșitul acestui an, avem posibilitatea de a susține asemenea inițiative impresionante care promovează arta, valorile românești și spiritul caritabil, deopotriva”, a afirmat Gabriela Grigori, Vice-Presedinte al Asociației EquiLife.

Sponsori eveniment: AME Design, EmailWing

Parteneri media: Televiziunea Romana, Unitedmedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Salut Bucureşti, inParc, MediaIQ, Zeppelin, Revista Ioana, EduRomania – Portalul educației din România, Photosetup.

Despre organizatori:

Sorin Onișor a fost desemnat în 2010 ‘Fotograful anului’ de către Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, are la activ peste douăzeci de expoziţii personale de fotografie şi mai mult de 40 de expoziţii colective. A primit numeroase distincţii la diverse concursuri de fotografie, fiind supranumit şi ‘fotograful satului românesc’.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București adăpostește o colecție științifică de cca. 2 milioane exemplare de nevertebrate şi vertebrate (actuale şi fosile) provenind din România şi din diverse zone geografice, de la Ecuator la regiunile polare. Prin aceasta, Muzeul conservă o parte din biodiversitatea României şi a Globului, reprezentând cea mai importantă sursă de documentare pentru cercetarea zoologică românească.

Asociatia EquiLife este o organizatie non-profit, a cărei misiune constă în creșterea nivelului calitații vieții oamenilor, prin informare, educare și incurajare a dezvoltării individului, a familiei și a societății către un stil de viață echilibrat. Printre activitățile sale, Asociația EquiLife desfășoară  acțiuni de promovare, în țară și în străinătate, a diversității culturale și artistice, a tradițiilor naționale, precum și a inițiativelor de succes ale românilor.

Leave a Reply